Green Lives – Dancing In The Snow

Green Lives - Dancing In The Snow. Foto: Bjørn Karmann

I denne uge kan du læse om Green Lives og nummeret ‘Dancing In The Snow’. Vi har talt med Kasper Frost fra bandet, der er har skrevet nummeret med udgangspunkt i vinteren og alt hvad den bringer med sig.

Vinternummer
Selvom det er Jens-Ulrik, der skriver de fleste af vores sange, så var det mig der skrev ‘Dancing In The Snow’. Som det nok fremgår, er nummeret et vinternummer og det er ret meget årstiden, der har været den store inspiration til nummeret.

Sangen handler om varme, røde kinder i frost og minusgrader, samt om liv og glæde i omgivelser lammet af sne. Den beskriver den unikke stemning, som man kun kan opleve om vinteren, når alt er hvidt og stille og hvor man er befriet for trafik, støj og travlhed og hvor man har gaderne for sig selv.

Banede vejen til pladekontrakt
Nummeret har generelt fået en super modtagelse og gode reaktioner. Det var lidt det nummer, som banede vejen for os i forhold til vores pladeselskab og det er desuden et nummer, som vi har fået virkelig positiv respons på fra blogs osv. P4 og P6 har også været vilde med det.

Særligt glad for mandolin
Jeg har altid godt kunne lide verset, hvilket i virkeligheden også var det, der var udgangspunkt for nummeret, da jeg skrev det. Jeg synes, at mandolin-/klaverfiguren i omkvædet er meget kendetegnende for sangen og er med til at definere lyden. Vi begyndte at spille sangen i en periode, hvor vi begyndte at implementere nye instrumenter og specielt mandolinen var vi særligt glade for… og er det stadig i høj grad i dag!

Lyden af 60‘erne
Vi har virkelig mange forskellige inspirationskilder, som spænder over mange forskellige genrer.

En ting vi tit kan blive enige om i bandet er kærligheden til lyden af 60’erne, og navne som Beach Boys, Neil Young, Simon & Garfunkel, Beatles og Dylan bliver da tit nævnt i øvelokalet eller studiet.

Vi har også prøvet at have en mere old school tilgang til vores kommende plade, hvor vi gerne vil gøre det lidt mere live og håndspillet, end vi tidligere har gjort. Dette er også blevet muligt idet, vi har et ‘rigtigt’ studie til rådighed, hvor vores tidligere indspilninger er lavet i vores lille øvelokale, hvor lag på lag indspilninger var den eneste mulighed..

Hårde fødsler
I forhold til arbejdsproces, gør vi det meget sådan, at sangskriveren laver en skitse, som sendes rundt til bandet. Her er tekst og de grundlæggende strukturer som regel på plads og så tager vi nummeret med i “øveren”, hvor der bliver arbejdet videre med arrangementet.

Jens-Ulrik er en meget produktiv sangskriver, som laver rigtigt mange sange og som er hurtig til at lave ret vellydende skitser. Vi andre er lidt længere tid om det, så det. For mit vedkommende, synes jeg konstant, at jeg har skriveblokade, men det er nok også fordi jeg ikke er en så rutineret sangskriver. Mine sange er som regel nogle rimelig hårde fødsler, men det kan der også komme noget meget godt ud af nogle gange.

Det er selvfølgelig altid en ret nervepirrende og følsom proces at bringe noget ny musik frem for andre mennesker. Bare det at skulle præsentere noget nyt for ens bandmedlemmer, er altid lidt svært. Heldigvis foregår det for det meste sådan, at man indspiller derhjemme og sender det til de andre, så man ikke behøver at performe over for de hårde kritikere, som ens medmusikere jo ofte er – og skal være!

Det er os selv, der står for arrangementet. Min bror, Niklas, som var med til at producere vores ep (‘The Green Lives’), har været sparringspartner og er kommet med mindre inputs, men fundamentet har vi selv stået for.

Det man hører, det man ser
Det visuelle lag i vores musik betyder rigtig meget. Det er vigtigt, at der er sammenhæng mellem det man hører og det man ser, så det bliver en større helhedsoplevelse. Musikvideoer er vigtige i forhold til de digitale, sociale medier. Folk vil gerne have nogle ansigter på og der er jo rigtig mange, som hører en stor del musik gennem fx Youtube, og så er det jo meget vigtigt, at man har noget nogenlunde ordentligt, som folk kan kigge på!

Vi er lige nu i gang med at lave vores debut plade og det er det helt store projekt for os. Vi er startet med at indspille og det er indtil videre gået rigtig godt. Vi regner med, at den skal være klar til her i foråret engang, hvis alt går som planlagt.

I radioen uden kapo
Når jeg tænker tilbage på nummerets første tid i radioen, kommer til at tænke på, da vi spillede sangen live på P4. Det var faktisk lidt nervepirrende, men det gik skide godt! Det var først lidt tid efter, at Jens-Ulrik, i en sidebemærkning nævnte, at han havde glemt at tage kapo på, hvilket betød at han havde spillet en stor del af nummeret i den forkerte toneart. Vi har aldrig hørt det efterfølgende, men håber lidt på, at hans guitar ikke var så høj den dag.

Vil du vide mere?
Tjek Green Lives på Facebook
Lyt til Green Lives på Spotify
Køb debut-ep’en “The Green Lives” på iTunes

Foto: Bjørn Karmann

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *