Voltage Funk – Inside Your Head

Foto: Martin Bech Knudsen

I denne uge har vi snakket med den unge, aarhusianske DJ-duo, Voltage Funk, om deres nummer “Inside Your Head”. Læs med og få fortællinger om både musik og tis.


Gode vibrationer
Vores inspiration kommer fra disco, 80’er pop funk og elektro funk – alt sammen noget, som er dansevenligt og indeholder gode vibrationer. Nummeret er lavet med henblik på at både egne sig til dansegulvet, men også til en tur på cyklen med iPod’en i ørene og solen i hovedet.

At kunne læse tanker i en syvhestes brandert…
Nummeret omhandler den klare følelse og situation, de fleste fyre oplever ud på de sene nattetimer i en syvhestes brandert, hvor man netop har spottet en smuk pige, men ikke rigtig ved, hvordan kan vinde hende. I denne slags situationer kunne det være rart at kunne læse hendes tanker og være inde i hendes hoved, da det ville gøre det hele meget nemmere.

Fra instrumental- til vokalmusik
Vi har arbejdet meget med instrumentalmusik og kunne godt tænke os at arbejde med vokal og dermed ramme et bredere publikum. Vi havde snakket med vores gode ven Thor, som ligger vokal til nummeret om at lave en single sammen. Tobias og jeg lavede dernæst en grundskitse med det instrumentale, hvorefter vi skrev teksten sammen med Thor. Dermed kunne han præge vokalen i den retning, der ligger bedst til hans stemme. Efter at have indspillet vokalen satte vi den endelige form på nummeret og finpudsede arrangementet og mixingen samt masterede det. Alt dette har været en lang proces, som alt i alt har varede omtrent 4 måneder og budt på en masse nye udfordringer.

Nummeret er bygget op omkring en tung bund af hårdt slående trommer, stram bas, funky guitar og sprøde synts, alt sammen noget som kendetegner genren, vi beskæftiger os med.

Inspirationen
Vi har efterhånden DJ’et i 1 års tid med den type musik, som grundlæggende har lagt inspiration til nummeret. Vi går meget op i at vores sets er en helhed, og derfor spiller vi udelukkende musik, som er i samme genre a la singlen. Musikken finder vi igennem blogs og mange timers research på nettet.

Musik, arbejde og studier
Gid det var så vel, at vi kunne arbejde fra 9-16 i studiet, men arbejde og studier skal også passes. Vi river jævnligt hele dage ud af kalenderen til at arbejde på nyt materiale, hvor tit og hvor ofte varier alt efter, hvor mange andre gøremål vi har foreliggende, men vi bestræber os på konstant at være i bevægelse og sætte os mål, som vi arbejder os hen mod. Det kan både være DJ-gigs og færdiggørelsen af et nummer.

Fra ide til færdigt track
Det varier rigtig meget, hvor lang tid et nummer er undervejs. Nogle ideer rammer som et lyn fra en klar himmel, mens andre ligger og ulmer og dermed til tider skaber frustrationer på tegnebrættet. Et nummer som ”Inside Your Head” har været undervejs forholdsvis længe, og det var derfor en utrolig tilfredsstilles at få det færdiggjort.

Musik som et fælles projekt
Det er skønt at arbejde sammen om musikken, fordi man har en sparringspartner og dermed en at evaluere sine ideer med samt muligheden for at videreudvikle den i fællesskab. Derudover er der også det sociale aspekt, der blandt andet betyder, at man er sammen om at håndtere op- og nedture. Vi er meget forskellige, og har hver vores styrker og svagheder, men ligesom i alle andre forhold kan der opstå uenigheder. Så det handler også om kompromiser i nogle tilfælde.

De rigtige rammer…
Der opstår nogle gange arbejdsblokader, hvis der er problemer i det private liv eller store arbejdsbyrder fra andre steder. Musik er desværre ikke noget, der laves på kommando og er dermed ofte afhængig af, at de rigtige rammer er tilstede.

Hård branche
Det er en hård branche at trænge ind i, og tålmodighed bliver hurtigt et nøgleord eftersom responsen nogle gange kan være længe undervejs. Vi DJ’er jævnligt og har derigennem modtaget meget positivt respons, og har oplevet en stille vækst i antallet af folk, som har kendskab til os og vores musik. Det handler om at lokalisere de mennesker, der kan lide vores musik, hvilket vi håber på at gøre igennem nettet, mund-til-mund metoden, vores DJ-gigs og selvfølgelig igennem at snakke med jer (griner, red.).

Drømmen
Vores store drøm og vision er at kunne leve af vores musik en skønne dag. Derudover forsat at få en masse gode oplevelser i forbindelse med skabelsen af musikken samt en masse fede live-oplevelser.

Fest med pis i bukserne…
Nogle af de bedste fester vi har haft i år, har været i forbindelse med vores DJ-gigs. Lasse har blandt andet formået knap at kunne huske en hel aften, her snakker vi selve DJ-jobbet, hans færden hjem samt et ødelagt værelse… Vi var ude og spille på Tobias’ 21’års fødselsdag som han derefter fejrede i en hæk, kold-før-tolv og med pis i bukserne. Heldigvis har disse oplevelser været resultatet af vellykkede jobs/fester og noget, der har styrket båndet i mellem os.

Vil du vide mere?
Tjek Voltage Funk på Facebook
Køb ‘Inside Your Head’ på iTunes

Foto: Martin Bech Knudsen

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *