Linkoban – Wipe Your Mouth


Linkoban er af flere blevet kaldt Danmarks svar på M.I.A., og hun har også internationale ambitioner. Linkoban udgiver på Lucy Loves label ‘Superbillion Records’, og vi er gået bag om nummeret ‘Wipe Your Mouth’, der er produceret af Dixone.


Inspireret af mennesker

‘Wipe Your Mouth’ handler om hype. Der bor et nærmest dyrisk begær i os – vi søger at bekræfte eget selvbillede og høre til et sted. Man tager noget opblæst, og bruger det til at blæse sig selv op med. Kopierer andres adfærd for ikke at stå alene. Alle er lige originale – og lige hykleriske. Det er temmelig banalt – men ret fascinerende, synes jeg.

Sarkastisk tekst
Jeg er ret sarkastisk på tracket. Det må man gerne have in mente. Teksten kan læses på linkoban.tumblr.com. Jeg visualiserede den der tegnefilmsulv for mig; øjnene popper ud af hovedet, den taber kæben, den savler og hyler. Det er effekten på folk, når de går amok over et eller andet på internettet. Hype, hype, hype. Drool, drool, drool.

Beat fra Dixone
Jeg er stor fan Anders Dixen aka. Dixone og spurgte ham i sin tid om han havde nogle beats liggende. Og så fik jeg beatet til ”Wipe Your Mouth”. Jeg ”vælger” ofte beats ud fra om min hjerne begynder at generere tekster eller ej, første gang jeg hører det. Og med det her beat kunne jeg med det samme høre temaet og budskabet for mig. Trackets stemning passede perfekt til historien.

Dixone og jeg var aldrig i samme rum under ”tilblivelsen” af ’Wipe Your Mouth’. Alt foregik over nettet. Vi mødtes kun lige kort under mix-delen, men ellers har vi ikke set hinanden. Det er til trods for at han sidder på Nørrebro, og jeg sidder på Vesterbro.

Skriver i soveværelset
Jeg kan ikke skrive, når der sidder nogen og kigger på mig. Så det er meget med at få beats og sidde med dem alene. Jeg lukker mig ind på mit soveværelse, hvor jeg har et primitivt indspilnings-setup, og så laver jeg flows og tekster simultant. Ord kan jo knækkes, bøjes og tilføres toner på så uendeligt mange måder.

Jeg kan først greje, hvad der virker, når jeg har rappet det. Jeg misunder dem, der kan skrive tekster på en serviet og gå i båsen. Det gad jeg godt, jeg ku’. Men jeg har behov for at tænke lidt mere over tingene. Nogen gange tænker jeg måske også lidt for meget over det.

Ord skal ligge godt i munden
Nogle gange opstår tingene let og spontant, lyder fedt, flower godt osv., og så har jeg et track færdigt på et par timer. Andre gange sidder følelsen, jeg vil ud med, indeklemt. Som om der ikke findes ord og ordkombinationer, der kan frame lige netop dét. Det er meget forskelligt. Men så bliver jeg ved og ved og ved med at forme og dreje og skifte ord ud indtil det føles rigtigt. Ellers handler det om at finde fede ord, man gerne vil arbejde med. Ord, som ligger godt i munden. Som f.eks. pomelo.

Tørre skriveperioder
Jeg får en skriveblokade, hvis jeg sidder med et mega fedt beat, som min hjerne bare ikke giver nogen reaktioner på. Så kan jeg godt mærke, at jeg skal presse den ekstra. Ellers er der tørre perioder, hvor jeg har det så godt med tilværelsen, at jeg ikke har noget at sige. Jeg skal helst være lidt presset og stresset og frustreret, før der kommer gode ting ud. Men der er mange ting, jeg gør, når jeg får en blokade. Nogle gange hjælper det at gå en tur. Andre gange drikker jeg mig fuld. Eller ryger en bønne. Eller stopper med at skrive. Eller græder. Eller spiser. Det hele er meget tilfældigt. Men så længe dét jeg gør ikke virker, må jeg jo gøre noget andet.

Nervepirrende at udgive musik
Det var meget grænseoverskridende at tage musikken fra soveværelset og så udgive det. Man blæser jo sin tankevirksomhed ud i fjæset på folk. Man føler sig nøgen. Men på den anden side er det virkeligt lettende og dejligt og sjovt. Og et privilegium. Det er stadig noget, jeg skal vænne mig til.

Jeg tænker visuelt
Det visuelle lag er meget vigtigt for mig. Hvis man lytter til mine tekster, er de alle sammen ekstremt billedlige. Jeg omsætter indtryk og følelser visuelt, så derfor er det også naturligt at mine tekster bliver formuleret sådan. Og det gennemsyrer selvfølgelig også min appearance, når jeg er ude og spille – og mine videoer. Det handler om at skabe et fuldstændigt billede. Så historien kommer ud med de noter, der gør, at de er specielle.

Fremtiden
Resten af 2012 bliver chill. Jeg er gået i studiet for at færdigindspille mit debutalbum. Det bliver superfedt at få nørdet de sidste ting på plads. De fleste af numrene er skrevet, så vi er ikke langt fra målet. Albummet forventes ude foråret 2013. Og så er det world takeover – Danmark er for koldt!

Vil du vide mere?
Tjek Linkoban på Facebook
Følg Linkoban på Twitter
Se Linkobans musikvideoer på Youtube
Læs Linkobans tumblr-blog
Køb ‘Wipe Your Mouth’ i iTunes Store

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *