Jetsi Kain – Now You Tell Me

jetsi-kain-bag-nummeret
I denne uge snakker vi med den seje, musikalske duo Jetsi Kain, der består af Jakob Bøcher Müller og Frederik Gøtzstche.


Ekskærester og meningen med livet
Inspirationen stammer meget klassisk fra historien om en ekskæreste og meningen med livet. Jeg var så småt begyndt at snakke med en ekskæreste igen efter den obligatoriske undgåelsesfase. Vi snakkede godt sammen som de venner vi nu engang også havde været, og kom i den forbindelse ind på mere intime emner om, hvem man efterfølgende havde været sammen med osv. Efter en tid slog det mig så, hvor mærkeligt det egentlig var at høre om hinandens liv og om, hvorvidt jeg overhovedet var interesseret i at have denne nye viden. Alle de nedture man havde haft med dette andet menneske, og hvor ked af det man havde været. Alt sammen gav det hele en underlig, sørgelig stemning. Det fik mig også til at tænke lidt over meningen med det hele. Hvad er det, der får os til at fortsætte, når lysten til livet er svag? Dermed er verset baseret på kærlighedshistorien og omkvædet på det mere filosofiske område af livet.

Armstrong-reference
Now you tell me” skulle afspejle den magtesløshed, man kan føle i forbindelse med livets store spørgsmål. Med denne sætning lægges ansvaret om at tænke over sådanne store spørgsmål over på en anden part, da det er ud over egen evne. I første omkvæd synges i stedet sætningen “I think to myself” som ud over betydningen i sig selv også henviser til Louis Armstrong, der i sangen “What a wonderful world” beskriver hvor smukt livet er. Hermed forsøges der at sættes spørgsmålstegn til det smukke i livet.


Det Elektriske Barometer
Reaktionen på nummeret har været meget positiv. Vi har overraskede måtte erkende, at den er blevet en langt større publikumssucces, end vi først havde antaget. Bl.a. ved at være blevet stemt ind på Det Elektriske Barometer.

Klassisk retro-lyd
Lyden i nummeret er endt med at blive meget klassisk retro med orgel, vibrato, og akustisk guitar. Melodien er i centrum og gør sangen nem at forholde sig til. Vi har forsøgt at kombinere den gamle Beatles lyd med et mere moderne univers omkring.

Vi har næsten indspillet alle instrumenter selv, da vi supplerer hinanden rigtig godt, hvad angår instrumental kunnen. Vi har desuden fået input fra Aske Bode Og Caspar Hesselager, der har produceret EP’en.

Musestemmer
I studiet brugte vi gentagne gange tiden på at sætte “musestemme effekt” på vokalen under indspilningen til stor glæde for alle andre end den, der indspillede.

To sangskrivere
Da vi er to sangskrivere betyder det ofte, at meget laves på forhånd. Vi indspiller gerne demoer hjemmefra, som kan være fra ’lidt’ til ’meget’ detaljerede. Derefter vælger vi ud i fællesskab, hvad der fungerer bedst. Vi forsøger derefter at få sat et fællespræg på det endelige udtryk.

Sangskrivningen foregår meget i perioder, hvor der – vigtigst af alt – er tid til at indspille. Dog kommer sangene alligevel regelmæssigt, da vi jo er to til at skrive dem. Vi har endnu ikke haft skriveblokader. Det har måske noget at gøre med, at vi har så mange sange at tage fat på, at der altid er noget ældre materiale at arbejde med, hvis noget nyt ikke fungerer.

At spille nyt materiale for andre
I starten var det noget man tænkte over, men som tiden går, begynder man at være mere ligeglad med, hvad andre synes, så længe man selv føler at have skabt noget unikt.

Det store gennembrud
Vi går som de fleste andre bands og håber på, at vi en dag får det store gennembrud. Men hvis det nogensinde skal ske, er der uendelig mange små ting, som skal ske. Derfor gælder det for os, om at få en masse “mindre” sejre for lige så langsomt at bygge noget større op.

Fremtiden
Vigtigst af alt lige nu, er vel den plade, vi skal til at indspille, de den kommer til at få en vigtig betydning i Jetsi Kains fremtid. Desuden forsøger vi løbende at spille nogle koncerter for på den måde at holde kontakt til publikum.

Vil du vide mere?
Tjek Jetsi Kain på Facebook

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *