Echo Lips – To Die For Love Is Not Suicide

Aalborg-bandet Echo Lips spiller beskidt pop og rock – vi har snakket med forsanger og guitarist Kasper Westeraa om nummeret ‘To Die For Love Is Not Suicide’ fra albummet ‘Condition Formerly Known As Sleep’.

Inspiration fra kærestesorger
Nummeret handler om en mand, der er “beyond depressed” på kærestesorger. Han vælger at tage sit eget liv, og forsøger som en sidste krampetrækning at undskylde det med, at “to die for love is not suicide”. Der er vel noget paradoksalt eller ironisk i den anskuelse, idet han jo ligesom ikke har nogen at skulle undskylde overfor bagefter… Nummeret var ét af de allerførste, vi skrev. Ronni – vores tidligere guitarist – kom op med titlen.

På “To Die…” har vi været inspireret af et band som The Raveonettes samt tidlige amerikanske rock n’ roll- surf- og girl groups.

37 airplays
Det er uden tvivl ét af de numre, vi har fået bedst respons på. Ikke mindst i form af 37 airplays på P3 i 2011. Det blev præsenteret for P3’s playlisteudvalg, der bestemmer, hvad der kommer i æteren, sammen med et nummer, der hedder ’Cruel Passion’, som egentligt både var vores og vores producers favorit. Men de kunne bedst lide “To Die…”

Surf-guitarer og rumklang
Hvis man skal tale om en tone, der definerer nummeret, må det være de tostemmige surf-guitarer, som er voldsomt sovset ind i rumklang Det fungerer vist ret godt… Men ellers er hver del vigtig og har sin plads i nummeret.

Tømmermændsindspilning
Nummeret blev indspillet i København med Søren Christensen (The Blue Van) som producer, og der var vist noget med, at vores trommeslager Morten havde nogle ret heftige rødvinstømmermænd, da vi indspillede “To Die…”. Men han spiller jo fantastisk – måske netop derfor…

Flere sangskrivere i bandet
Vi skriver næsten aldrig sammen. Vi arbejder på den måde, at et medlem af bandet bringer en færdig sang ind i øvelokalet, som resten af gruppen så arbejder på at få optimalt arrangeret. Selvom vi kender hinanden godt, og er meget blide og søde, så er det altid nervepirrende at skulle præsentere noget nyt for bandet. Mærkeligt, egentligt…

Sangskrivning
Nu kan jeg kun svare for mig selv hér, men jeg plejer at starte med en sætning, som for det meste ender med at blive sangens titel og hookline. Så spørger jeg mig selv, hvordan man kunne synge den pågældende sætning, og bygger så omkvædet op omkring dét. Herefter bruger jeg versene til ligesom at præsentere scenariet, komme ind i historien og lede op til omkvædet og hooklinen.

Jeg plejer ikke at bruge ret lang tid på selve sangskrivningsprocessen. Hvis ikke det kommer af sig selv, venter jeg til, det gør. Til gengæld bruger jeg lang tid på at lave en færdig demo af nummeret, som de andre i bandet så lytter til på et tidspunkt. Men igen – det er kun min historie. Jeg er ikke den eneste sangskriver i bandet.

Sangideerne står i kø
Jeg har aldrig haft skriveblokader. Jeg har altid adskillelige sangideer, der “står i kø” og venter på min opmærksomhed. Nogle gange – som f.eks. i går aftes – kommer der så mange sangideer ud, at jeg bliver helt forpustet ved tanken om at holde styr på det hele og få lavet demoer. Men jeg er meget, meget taknemmelig.

Det visuelle udtryk
Vi har faktisk kun lavet én seriøs musikvideo (til nummeret “You Call It Sin“), men det er helt klart noget, vi gerne vil lave mere af. Vi er så heldige, at vores bassist Tommas, som er billedkunstner, også er rigtigt dygtig til at lave musikvideoer. Derfor lyder det helt skørt, at vi kun har lavet én… Han står i øvrigt for alt vores grafik; pladecovers, pressefotos, banner osv.

Afskårede fingre
Tommas fik skåret det aller yderste af sin venstre lange- og pegefinger (dem han bruger til at trykke strengene ned på gribebrædtet med…) i en rundsav blot 2 1/2 måned før indspilningen. På mirakuløs vis, og med en hidtil uset mobilisering af stædighed og viljestyrke, blev han klar til studiet. I ugerne op til havde han øvet med to hjemmelavede “proteser” (fingerspidserne var jo naturligvis sindsygt ømme), men faktisk var indspilningen af “To Die…” første gang, han lagde dem fra sig og spillede med den nye hud.

Fremtiden
Vi er i øjeblikket i færd med at øve en masse nye sange op med henblik på vores næste EP. Jeg kan ikke love noget, men jeg tror ikke, det varer længe, før vi går i gang med indspilningerne. Derudover har vi nogle ret fede koncerter, der skal afvikles.

Vil du vide mere?
Tjek Echo Lips på Facebook
Køb ‘To Die For Love Is Not Suicide’ i iTunes Store
Kig forbi Echo Lips’ hjemmeside

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *