The White Album – Your Mouth Is A Fist

Vi er vilde med den fuldskæggede trio og deres debutalbum “Conquistador”. Kom med bag om det personlige nummer “Your Mouth Is A Fist” og læs mere om, hvad fremtiden bringer for bandet.


Der skal gives plads til fantasien
”Your Mouth Is A Fist” er i grunden en ret personlig sang. Det er vel efterhånden en gammel cliché ikke at ville snakke om sangtekster, med det argument at lytteren selv skal skabe sin egen mening ud fra en given tekst. Men det er ikke desto mindre, sådan vi i store træk har det. Hvis man dykker alt for dybt ned i en tekst er der ikke plads til fantasien, og den er vigtig. Den er noget af det, der kan gøre, at en sang virkelig taler til én, og at man kan forholde sig til teksten.

Hvis jeg fortalte, at sangen handler om mit anstrengte forhold til hamsteres spisevaner, ville sangen blive meget specifik og uvedkommende for en del. Det gør ikke noget, at folk ikke forstår tekstens egentlige betydning. Lytteren må tro den handler om hvad som helst. Så længe den giver mening og betyder noget for den enkelte, er det fantastisk.

Fra ide til færdigt nummer
Nummeret blev lavet som stort set alle vores numre bliver lavet. Vi skriver hver især sange. Så mødes vi i et sommerhus, og spiller sangene for hinanden. Når vi har hørt hinandens sange, beslutter vi os for hvilke sange, vi vil indspille, og så går vi i gang. Alle spiller hvad de har lyst til på numrene og byder ind med idéer og arrangementer. Det er en meget dynamisk måde at arbejde på, og betyder også, at en sang kan blive taget nogle helt andre steder hen, end hvad de oprindeligt var tiltænkt.

Så fra idé til færdigt nummer går der som regel ikke mere end et par dage. Vores debutudspil “Conquistador” blev på den måde lavet på 4 dage. Fra idéer til færdige sange. Det betyder også, at selv om der er én, der skriver en sang, har de andre to ligeså meget indflydelse på sangens endelige udtryk, så vi altid er ligeværdige i processen. Det er noget, der er meget vigtigt for os.

Kontrastfulde elementer
”Your Mouth Is A Fist” består af to meget forskellige elementer. Første del er rolig, imens anden del er mere eksplosiv. I anden del del går vi ned i tempo. Der er overdrive på vokalerne, og det hele bliver mere heftigt og beskidt, og står i skarp kontrast til hele første del af sangen, der er mere skrøbelig. I det hele taget passer energiudladningen i anden del godt til sangens betydning. Lad os bare sige, at der er en masse frustrationer, der har brug for at blive tæsket ud af kroppen.

Indgangsvinkler til tekstforfatning
Fordi vi alle tre skriver sange individuelt, har vi selvfølgelig også forskellige indgangsvinkler til tekstforfatning. Men jeg tror, at vi alle skriver intensivt i korte perioder, selvom vi alle laver små noter, når der popper idéer op. Som regel kommer melodien først og senere teksten. Men det er selvfølgelig ikke altid tilfældet. ”Your Mouth Is A Fist” var en sang, der var nødvendig at skrive, så lige i det tilfælde opstod melodi og tekst sideløbende. Der er altid undtagelser til at bekræfte de regler, der egentlig ikke eksisterer alligevel…

Jeg tror ikke, vi decideret har oplevet alvorlige skriveblokader. Der er selvfølgelig også et stort fravær af sten på vores skuldre, da vi alle sammen skriver. Det hele afhænger ikke af èn person, så hvis man har lidt svært ved at knække en tekst eller sang, kan man altid arbejde med en af de andres sange i mellemtiden. Det er dejligt befriende.

Intense sommerhus-indspilninger
Som sagt indspiller vi alt vores materiale i et sommerhus. Det er en meget intens oplevelse, og vi er tæt sammen i de perioder, vi indspiller. Det er ikke verdens største sommerhus, vi indspiller i, så der sniger sig tit en masse uventede elementer ind i indspilningerne. På en af vores indspilninger, står Claus og synger imens Jakob står i køkkenet og steger hakkebøffer. Det har givet et smukt sydende element til musikken, som man selvfølgelig kun kan høre, hvis man ved, det er der.

Vi indspillede “Conquistador” sent på foråret, så mange af indspilningerne forgik med havedøren åben. Derfor kan man tydeligt høre fuglefløjt på nogle af sangene. Alle de her elementer giver liv til musikken. Der er en tendens til at producere alt af helvede til i dag. Sterile spor indspillet i sterile studier af sterile musikere. Der er ikke plads til fejl eller skønhedspletter. Meget musik er sovset ind i Botox og plastikkirugi, og det er en trist tendens. Musik er en del af livet, og livet er fyldt med fejl og uforudsigelige elementer. Det er dem, vi holder så meget af. Vi skaber dem ikke bevidst eller forsøger at tilføre dem unaturligt, men hvis de opstår, holder vi af dem, og dyrker dem i vores musik.

Tidspres på videoen
Musikvideoen var sjov at lave, selvom det var rimeligt presset. Vores manager trykkede på panikknappen og pressede os til at lave videoen på ingen tid. Så fra idé til færdigt produkt gik der ikke mange dage. Det betød, at en del nætter blev taget i brug til redigering, men i sidste ende synes vi den endte med at blive ret god. Men det er forholdsvis svært at mine til en sang, spillet i dobbelt tempo over laptop-højttalere, imens man sidder hjemme under bruseren med vand i ørerne og svømmehud under skægget…


Live

Vi elsker at spille sammen live. Vi har kendt hinanden i rigtigt mange år, og var rigtig gode venner inden vi startede The White Album, så når vi spiller, har vi det fantastisk. Det betyder virkeligt meget, at vi kender hinanden så godt. Vi kender hinandens styrker og svagheder, og det får det hele til at svinge.

Fremtiden
Der kommer til at ske en masse. Vi har travlt, og der sker rigtigt mange spændende ting lige nu. Især i England. Vi kommer til at udgive et nyt album i det nye år, så vi skal tilbage til sommerhuset snart. Derudover bringer fremtiden muligvis også mere ansigtsbehåring… Hvem ved?

Vil du vide mere?
Tjek The White Album på Facebook
Køb “Your Mouth Is A Fist” på iTunes Store
Læs Soundvenus anmeldelse af “Conquistador”

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Én kommentar

  1. […] du kan læse og lytte til Mother Lewinsky, Folkeklubben, Maskinvåd, Schultz and Forever, Linkoban, The White Album, Ice Cream Cathedral og CODY. Alle er SPOT-aktuelle navne, der det seneste år har været en tur […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *