Esther Maria – Love Hasn’t Found Me

Foto: N/A

Vi har i denne uge taget en snak med Esther Maria, der hiver os med ned i sit melankolske tekstunivers. Hun har på ganske moderne vis fået økonomisk hjælp af fans fra hele verden til at finansiere udgivelsen af hendes debutalbum “The Abyss” og vi snakker med hende om at være på vej og om hvordan det er ikke at være popmusiker.


Det hele startede egentlig med, at jeg hørte et nummer af Tom Waits og Phillip Glas som hedder ‘Jesus Blood Never Failed Me Yet’, hvor en ældre senil hjemløs mand sidder og synger sætningen på gaden. Det ramte mig vist bare i alt dets ømhed, og mandens evige tiltro til Jesu frelse, det guddommelige spirituelle som mange stadig ligger vores drømme og håb i.


Søger dybere
Måske skal det (prøve på) fotælle os, at vi skal søge dybere, at vi det hele forligger for os, i os.

For mig transformerede det sig til fornemmelsen af ikke at have kærlighed til sig selv, at det er der/her vi skal søge, og at det HER er mig/dig os selv, ikke i en fiktiv Jesus figur. Så sangen opstod ud fra en søgen/ønske om at lære mig selv bedre at kende, med inspiration fra nummeret.

Teksten kom først, jeg fik simpelthen sætningen “Love Hasn’t Found Me” på hjernen, og så skrev jeg ud fra det. Melodien smeltede egentlig naturligt sammen med teksten, som et udtryk for en følelse, mere end en almindelig formgivet sang.

Udviklingen
For mine sange er det en meget individuel process – alle mine sange skriver jeg alene, men jeg lægger dem ofte fra mig og så genoptager jeg dem.

Ændrer det live
Hvis jeg først ER begyndt på en sang og har en fornemmelse for den er god, så spiller jeg den blandt andet for Torsten, min makker, men så improviserer jeg ofte nye sætninger, hvis andre vendinger eller ord, som jeg har brugt, lyder eller virker bedre når jeg spiller det live.

Stopper op og vender tilbage
Skriveblokader er ikke noget jeg oplever, men snarere skrivestop, men så tager jeg bare en pause eller ligger tingene lidt til side, for så at vende tilbage til det senere. Det er i hvert fald en teknik der har virket for mig indtil videre.

Videoen som komplement
Jeg synes video mediet er utrolig spændende, og at det helt klart kan tilføje noget til musikken, men det skulle gerne være en balancegang.

Musikken er jo det vigtigste, så videoen er ment som et komplement ikke det færdige produkt!

Da vi skød videoen så skulle jeg ligge i et kar med iskold vand, og under kjolen var jeg smurt ind i vaseline og pakket i vita wrap. Ikke særlig diva-agtigt, situationen taget i betragtning. Jeg har aldrig frosset så meget (griner, red.)


Om at være på vej

Med hensyn til at være et ukendt og upcoming navn gør mig ingen specielle tanker. Jeg arbejder naturligvis bare hårdt på at få mit musik ud, og leve det liv som kunstner jeg ønsker mig. Det vigtigste er at komme ud til et publikum, og møde en masse fantastiske mennesker på vejen. Ikke fordi jeg ikke vil ha’ sucess, men jeg må erkende at jeg ikke ligefrem laver “populærmusik” i den forstand man måske ellers forbinder med ordet, så det er mere en langsom, men også organisk, process jeg er i gang med.

Fremtiden
Forhåbentlig bringer fremtiden en masse gode oplevelser, inspiration, og endnu en plade som jeg gerne vil i gang med at arbejde på, og som jeg synes jeg får ideerne til i øjeblikket. Men mest så skulle den gerne bringe mig tættere på et liv som selvstændig musiker, hvor jeg kan leve af det, mere end jeg kan i øjeblikket – men hvem ved hvad fremtiden bringer? Jeg ved det ikke, men jeg ligger bare små satellitter ud, og så håber jeg på nogen opfanger transmissionen.

Vil du vide mere?
Tjek Esther Maria på Facebook
Besøg Esther Maria på hendes hjemmeside

Foto: Palle Schultz

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *