Benal – Spændte kæber

Benal er et af et af de upcoming acts på den danske hiphopscene, vi synes er mest interessante. Vi satte trioen i stævne og fik en snak om deres minimalistiske track ‘Spændte kæber’.


Inspirationen

For os er inspiration en svær størrelse at sætte ord på. Perioden nummeret blev skabt i var vi meget ude at spille, og feste med en masse inspirerende mennesker. Den skrøbelige sociale kemi er en klar inspiration. Nummeret er et øjebliksbillede fra vores sommerproduktionsfase og mere en følelse eller farve end en egentlig historie. Vi vil gerne efterlade et lille billede af os.

Fra et beat til et andet
Albert sendte et stykke musik til Benjamin, som skrev teksten, indspillede den i hans lejlighed, og sendte accapellaen tilbage til Albert. Acapellaen lå uberørt hos Albert i flere måneder, mens vi arbejdede på andre numre. En dag havde Albert bygget et nyt stykke musik op omkring vokalen med udgangspunkt i nogle simple trommer og en melodi skrevet ud fra acapellaen. Albert sparrede efterfølgende med Lukas, der holdte fast på det simple arrangement, og nummeret blev lavet færdigt.

Alle byder ind
Vi sender accapellaer og beats frem og tilbage, tilføjer / fjerner ting, mødes og taler, producerer ord og musik sammen og hver for sig. Et nummer er typisk sendt frem og tilbage mange gange før det er færdigt. Lukas kommer med en ide, Benjamin kommer med en ide og Albert kommer med en ide. Alle byder ind.

Benjamin om sine tekster
Jeg indtaler sætninger på min telefon løbende, og tager dem hjem og nørder. Jeg bruger mange timer hver dag på at skrive, og har aldrig et forudberegnet koncept, jeg skriver ud fra. Det er mere en tankestrøm som jeg på et tidspunkt stopper med et punktum. Mit vers er færdigt når jeg kan se på Albert og Lukas, at det er i orden.

Mine tekster betyder, at jeg får lov til at lave musik med Albert og Lukas, komme ud og se tusindvis af smilende øjne, og opleve ting jeg ellers ikke ville opleve. Set i det lys betyder mine tekster meget for mig.

Jeg skriver mange timer hver dag, uanset om jeg har lyst eller ej. Jeg sletter mange ting, skriver ting om og til. For mig er en skriveblokade, når jeg nørder for lang tid med en enkelt linje til et punkt, hvor jeg får kvalme. Så går jeg en tur med en af mine søstre og får ro.

Luder
Da vi spillede nummeret første gang live på Strøm Festival, var der både børn og voksne tilstede. Folk var glade, og det var en solid oplevelse. Det er godt, der ikke bliver råbt ‘luder’ så meget på vores numre. Det er sjovt at spille for andre end det typiske nattepublikum som vi ellers er vant til.

Musikvideoen
Vi var taget en weekendtur til Lukas’ mors sommerhus for at lave musik. Lukas’ kæreste og kommende babymor (19. januar 2013) Rebecca var med. Hun lavede mad, og tilførte den østrogene energi, der skal til. Vi havde taget et billigt kamera med og optog lidt forskellige fjollede klip i produktionspauserne. Lukas har derefter klippet det sammen. Vi havde ikke aftalt at lave en video, men pludselig havde Lukas lavet en video, og alle var glade. Lukas er en udefinerbar vigtig del af hele Benal-projektet.


Live

Det føles som en naturlig del af processen at spille vores numre live. Vi har været så heldige, at få lov at spille en masse sjove steder det seneste år. Hver gang et nummer er ’in the making’ prøver vi det af live. Vi prøver mange nye ting af, og det er en angstfyldt oplevelse hver gang.

’Spændte kæber’ har en god, rolig energi og det smitter af på os, når vi spiller det live. Medmindre Albert vælger at switche tempoet op til 147 bpm (griner, red.).

Fremtiden
Vi er ved at have samlet brikkerne til en EP, og er hidsigt i gang med at producere nyt musik. Vi forsøger at udvikle lyden og koge vores musikunivers ned til det essentielle.

Vil du vide mere?
Tjek Benal på Facebook
Download Benal – Tung Mand Tid gratis

Foto: René Roslev

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *