I’m All Ears – Be My Love

Hvis du endnu ikke har hørt om trioen “I’m All Ears”, så er det på høje tide. Deres catchy ørehænger “Be My Love” er allerede i radiorotation, og der er flere sange på vej. Vi har taget en snakket med drengene om deres aktuelle hit.


Den første kærlighed
Kristian skrev nummeret på en akustisk guitar i løbet af en enkelt aften. Inspirationen var hans første kærlighed, hvor han ville forklare den simple følelse af håb og uforløst kærlighed. Derefter blev det indspillet i studiet kort tid efter. Sangen ændrede sig en smule, da der kom et fast omkvæd ud af formen, og først dér blev det til et færdigproduceret track.

Kristian producerede selv nummeret, hvorefter vi i bandet sammen med vores management (pop to be) blev enige om og få Mads Nørgaard til at mixe nummeret færdigt. Han kunne simpelthen tage den det sidste stykke. Der blev kun indspillet den ene version og rettet minimalt fra skrivebordsdemoen.

De enkelte elementer
Der er meget få spor i ”Be My Love”. To guitarspor, bas, trommer og kor. Sangen er bygget op omkring melodien fra den akustiske guitar. Guitaren blev indspillede som det første, og resten af elementerne gav lidt sig selv derefter. Der er ikke så meget hokuspokus. Sangen spillede – og gør stadig – simpelthen sig selv.

Nummeret er faktisk tænkt som et downtempo nummer og slet ikke et hit. Men efter de forskellige melodier kom på, blev det automatisk en hittede sound. Det gik ret hurtigt med at optage nummeret. Tingene kom ærlig talt meget af sig selv.

Skriver ikke tekster ned
Jeg (Kristian Vad, red.) arbejder hele tiden med mine tekster og prøver at blive bedre. Jeg skriver næsten aldrig mine tekster ned. Typisk skriver jeg alt for mange vers, og ofte glemmer jeg faktisk teksterne, og bruger ret meget energi på at huske dem og finde den rigtige stemning tilbage igen. Jeg husker teksterne, når de er der, og det føles naturligt for nummeret og følelsen, jeg vil skabe.

Produktionen
Kristian kommer altid med nogle grundideer til et nummer, og ud fra dem bliver nummeret skabt. Nogle gange producerer vi musikken sammen, og andre gange er det opdelt. Det er meget forskelligt fra produktion til produktion.

Modsat skriveblokade
Vi døjer faktisk mest med det modsatte af skriveblokader. Vi har så mange sange og arrangementer, at det faktisk kan være svært at vælge ud blandt de mange ideer, der ligger på tegnebrættet. Problemet er ikke selve det at få ideer…

7/11-oplevelse
Kristian hørte på et tidspunkt ”Be My love” i 7/11 i Aarhus, og sang med på omkvædet med en lidt hæs stemme. Der gik lidt tid før de “hurtige” aarhusianere i køen kiggede, og sagde at han sang en lille smule som ham der i radioen, og at han bare skulle blive ved…

Første video blev droppet
Vi havde faktisk lavet en musikvideo, der blev skrottet. Dernæst skulle det gå hurtigt, så der blev hyret en producer, fotograf og to modeller. De tog til Sverige en weekend, og det var det.

Det var os selv, der droppede den første version af musikvideoen (Sony var dog heller ikke helt oppe at ringe over den). Den blev skudt i en lejlighed i København, og var indtil sidste øjeblik vi optog den med et professionelt hold det vildeste ever! Den havde bare ikke den helt rigtige stemning. Desværre. Det var vigtigt for os, at videoen havde den rigtige sommerstemning og var positiv. Det var også vigtigt, at de forskellige billeder fulgte stemningen i nummeret. Der skulle være en stemning af: sommer, kærlighed, melankoli og sex. Vi spiller pop, men vi har en kant som vi også gerne vil vise i vores videoer, pressebilleder mm.

Ideen til videoen har vi i bandet ikke noget meget med at gøre. Vi stoler på det team, der laver den og tager chancen. Vi vidste faktisk ikke, hvad der blev lavet på nogen som helst måde, ud over at vi havde forklaret de forskellige stemninger osv. vi gerne ville have i videoen.


Live

Det er rart at spille ”Be My Love” live og fornemme, at folk har hørt det før. Det varmer og gør, at vi føler os stolte. Vi synes jo, at nummeret jo har fortjent at blive spillet både LIVE men også i radioen.

Tour med Turboweekend
Lige for tiden øver vi op til en tour med Turboweekend samtidig med, at vi færdiggør en masse numre, og så må vi se hvad der sker. Vi skal spille fire koncerter med turboweekend. Det er stort for os, da vi kun har spillet ganske få koncerter. Nu får vi muligheden for at spille for et stort publikum og nå bredere ud. Vi glæder os vildt meget.

Mht. flere udgivelser så ved vi endnu ikke om der kommer en EP, en hel plade eller en single – og vi ved ikke helt hvornår. Det er vi i gang med at planlægge lige nu, og det kribler i ’I’m All Ears’-lejren. Vi har en masse sange, der er øvet op og snart ligeså mange nye sange. Der er både mere poppede og nogle nærmest rockede sange, vi så småt har taget hul på. Uden pjat har vi 16 sange lige nu, men kan spille 10 af dem.

Vil du vide mere?
Tjek I’m All Ears på Facebook
Køb Be My Love i iTunes Store

Foto: Paw Ager

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *