The Eclectic Moniker – Going to Paris

Foto: Daniel Buchwald

The Eclectic Moniker har i den grad twistet den danske musikscenes popforståelse med deres Paul Simon’ske synth-calypsostemning og friske guitarriffs. Vi har taget en snak med dem om nummeret “Going to Paris”, deres anden single fra det selvbetitlede debutalbum.

Et af de sjoveste numre at spille 
Det er et vigtigt nummer for os, fordi udover at være et af de sjoveste og mest udfordrende numre at spille live, så er det den anden single efter Easter Island og indtil videre har den klaret sig rigtig fint.

Det er et nummer vi altid har været glade for at spille, men efter vi gik i studiet med den, fik den et nyt liv for os.

En sjov lille detalje i nummeret er en storladne bro efter andet vers. Det er noget vi altid glæder os til at komme frem til, når vi spiller nummeret live.

Om at gå i stå
Sangen handler om to mennesker, der er gået i stå, og lever i fornægtelse af deres egen egentlige natur. De har på en eller anden måde formået at undgå at udvikle sig og står lige på grænsen til at det hele cracker.

Inspirationerne
Som regel kommer sangene meget af at sætte sig selv i en bestemt tilstand og så bare gå i gang med at skrive og se hvad der sker. Tingene dikterer ofte sig selv, og hvis de ikke gør det, så går vi som regel i gang med at arbejde med en anden idé.

Nummeret er et af de numre på pladen, som har de klareste referencer til Paul Simon’s ”Graceland”-plade. Vi var i øvrigt i Herning her i sommeren for at høre hele det originale hold fremføre pladen. Fantastisk oplevelse!

Udover lige “Graceland” er der også en generel reference til Paul Simons soloplader fra 70’erne, som faktisk er en større inspiration.

Dirty Projectors’ måde at bruge afrikanske guitarfigurer i deres indielyd på, har også været en stor inspiration. Specielt sådan som det kommer til udtryk på deres mere poppede nummer Bitte Orca.

Desuden bliver vi nødt til at nævne The Beatles, som er grundlaget for hele bandets melodiske dna.

Vi er alle sammen en del af det
Det handler om at åbne sig for inspirationen og komme det rigtige sted hen. Derefter går processen med at udforme arrangementet i gang. Her er vi alle sammen en del af det. Vi kan godt lide, at man kan høre lidt af os alle sammen i det færdige udtryk. For os er arrangementet en lige så vigtig del af et nummer som alt andet. Hvis sangen som udgangspunkt er god, er det godt, men du kan give din sang 1000 forskellige udformninger, og det er en spændende og vigtig proces.

Om at blive blokeret
Skriveblokader opstår jo ind i mellem. Det er noget psykisk selvfølgelig. Det opstår som regel, hvis man har for mange tanker oppe i hovedet, føler pres eller er stresset. Alle sammen ting som nemt kan ske for os moderne mennesker.

Der må man jo prøve at rense lidt ud og være lidt god ved sig selv, så kommer man hurtigt tilbage på sporet igen. Man kan snurre rundt på en tallerken på et splitsekund, hvis man vil.

Musikvideoen
Det er Esben, der har klippet den sammen af en masse materiale han havde liggende. Det er meningen, at det skal være en feelgood-video, som giver et indblik i, hvordan vi har det, når vi er på tour. Det er en kontrast til “Easter Island”-videoen, hvor vi ikke rigtig var med i.

Tekniske tilgange
Lidt teknisk måske, men jeg havde lavet en midiklaverfigur, som vi kom til at klippe ned på et percussiontrack og det beat endte med at være det færdige grundlag for nummeret.

Det var dengang vi i bandet lige var startet med at rode med Logic og tingene nogle gange foregik på computerens præmisser.

Da vi færdigmixede nummeret med Caspar Hesselager og Aske Bode, var dogmet til det allersidste i øvrigt, at vi ikke måtte bruge rumklang på nummeret overhovedet. Vi holdt det næsten.

Vil du vide mere?
Tjek The Eclectic Moniker på Facebook
Besøg deres hjemmeside
Se deres musikvideoer på YouTube
Køb “Going to Paris” på Bandcamp
Lyt til nummeret på Spotify
Køb “Going to Paris” i iTunes Store

Foto: Daniel Buckwald

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Én kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *