Ida Gard – Nothing’s Wrong Song


Ida Gard kom for alvor på folks læber, da hendes “Nothing’s Wrong Song” blev fortolket af Ida i X-factor. Læs mere om presset efter at have vundet P3’s KarrierreKanon, hvad eksponeringen på DR har betydet og hvad fremtiden bringer…


Karrierepres
Sangen handler om, hvordan jeg havde det efter at have vundet P3’s KarriereKanonen. I de første par måneder efter var jeg meget overvældet og følte mig presset og bange, fordi det hele var stort og nyt. Og nok også fordi jeg stod meget alene med det. Jeg havde svært ved at trække vejret, og havde alle mulige stresslignende symptomer. Samtidig med at folk sagde tillykke i et væk og roste mig og spurgte, om ikke det var helt fantastisk at have vundet. Og jeg ville jo ikke ødelægge deres glæde på mine vegne…

Et besværligt barn
”Nothing’s Wrong Song” hed oprindeligt “Rose” og udsprang af en opgave jeg have fået på et sangskrivningskursus: “Skriv en kærlighedssang set fra en blomsts synsvinkel“. Den blev faktisk også indspillet i Medley-studiet som “Rose” med den tanke, at den skulle være anden single efter On His Knees. Det blev så ikke til noget. Da jeg så begyndte at lave mine egne indspilninger, skrev jeg teksten om, fordi jeg syntes den var for storladen, og der var for mange løse ender. I den proces ændredes formen og melodien en smule. Faktisk optog vi grundbånd før teksten var skrevet færdig. Med ændringer i formerne. Så det var lidt af et puslespil at få til at passe. I det hele taget har ”Nothing’s Wrong Song” været et besværligt barn. Mange forskellige takes på leadvokal, stykker der blev klippet ud og ind og ud igen, det er mixet et andet sted end resten af pladen, forsøgt mastereret flere gange… Det er ikke typisk sådan min proces er. Normalt retter jeg ikke i mine sange, når først de er skrevet færdige. Og resten af debutpladen drillede ikke halvt så meget som lige dette nummer.

Jeg er blevet rigtig glad for teksten. Især i versene. Jeg synes jeg har ramt mit budskab på en måde som er tydeligt mig og tydeligt skrevet af en ikke-amerikaner, men som en amerikaner alligevel ville forstå.

Privatsfæren
Det er en meget privat proces for mig at skrive en sang. Jeg har svært ved at skrive bare der er et andet menneske i lejligheden. Det er faktisk lidt et problem…

Skriveblokader og Facebook
Jeg prøver at lade være med at tænke på det som skriveblokader. Jeg tror simpelthen ikke på dem. Jeg kan sagtens have lange perioder, hvor jeg ingenting skriver. Men jeg ved også, at hvis jeg sætter mig ned for at skrive – og lader være med at tjekke Facebook – så kommer der også noget.

Historien om X-factor (se Ida fra X-factor synge “Nothing’s Wrong Song”)
Det var en kombination af mange heldige sammentræf, tror jeg. Dels var der jo det, at Ida fra X-factor hedder Østergaard til efternavn – lige som mig – og at jeg derfor havde forberedt mine fans på at foreslå hende at synge en af mine sange, hvis chancen bød sig (og det gjorde den)(og de gjorde det) dels havde min producer løbende spillet ting fra min plade for Engelina, som var sangcoach på programmet. Og måske havde det også lidt at sige, at jeg havde sendt min CD til Heidi, som er caster på programmet, og som jeg mødte, da jeg var inde som ven til Double Trouble da de røg ud. Jeg ved ikke helt, hvad der gjorde udslaget.

Det har betydet, at jeg solgte nogle singler og plader og fik en masse views på Youtube. Og så er det en af de milepæle som jeg er rigtig stolt af at kunne skrive på CVet. Som indie-musiker er det vigtigste – og det sværeste – at få sin musik bredt ud. Der har X-factor hjulpet mig rigtig godt på vej.

X-factor ændrede betydningen
Med fare for at lyde som en, der kun jagter TV-tid vil jeg sige, at nummerets betydning for mig er ændret efter at Ida sang det i X-factor. Før var det et nummer på min plade som jeg selv havde det blandet med. Nok fordi det har haft så svært ved at finde sin form. Men efter X-factor er jeg meget taknemmelig for at have skrevet en sang som folk i den grad har taget til sig, og som jeg mærker stor respons på, når jeg er ude at spille. Det tydeliggjorde også tekstens budskab for mig at høre en anden talentshow-vinder synge den.

Nothing’s Wrong Song live
Det er et godt nummer at spille live. Omkvædet er på en gang storladent og intimt. Det er en sang, der kræver at man er til stede, når man synger den, synes jeg… Men det gør alle sange jo.

Musikvideoen der ikke blev til noget
Som om det ikke skulle være nok besvær med sangen i sig selv, har jeg også forsøgt at lave en musikvideo til den, som gik i vasken. Efter at have brugt flere uger (og mange penge) på selv at stå og spraymale og dekorere kulisser og rekvisitter, måtte det hele droppes, fordi det bare ikke ville som vi ville. Og så er det jo i sig selv lidt komisk, at der kan være så mange problemer med en “Nothing’s Wrong Song”.

Danmarkstour
Fra 31. august til 16. september er jeg på tour med mit dejlige band. Jeg glæder mig især til den store finale i DRs Studie 2. Vi skal spille sange fra pladen og også prøve nyt materiale af. Desuden kommer der en musikvideo til My Two Feet som er første sang på min plade. Den er skudt i Sverige, og jeg er så spændt på at se det færdige resultat.

Og så skal jeg også tre måneder til New York fra efterårsferien. Jeg har været der et par gange i en eller to uger ad gangen, men det har altid føltes som alt for kort tid. Så jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvad der kan nå at ske på tre måneder. Og så er der selvfølgelig alt det hemmelige…

Vil du vide mere?
Tjek Ida Gard på Facebook
Køb “Nothing’s Wrong Song” på iTunes

Foto: Thomas Vilhelm

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *