Lydmor – Lamppost Light

Hun er blevet nævnt som “en af dem der bliver store i 2012” af Gaffa, og mandag d. 7. maj udkommer Lydmors debutalbum “A Pile of Empty Tapes”. Vi har taget en snak med hende om nummeret “Lamppost Light”, Århus Teater og det at skabe forbindelse til publikum.

Se videoen

Forelsket i natten
Lamppost Light handler om en sen aften, hvor man danser rundt i byen med et specielt menneske. Den der smukke spæde forelskelse, hvor alting virker mere farverigt, og man ser eventyr overalt. Jeg er utrolig meget en byromantiker, og elsker at kigge på byer om natten. Den der stemning imellem midnat og morgen, hvor folk slipper sig selv løs, forelsker sig, går fra hinanden, møder gamle venner og gør skøre ting. Alt sammen oplyst af gadelamperne, som ændrer farverne på alting. Det er en drømmeverden.

Jeg var naturligvis utroligt forelsket, da jeg skrev Lamppost Light. Min plade var egentlig færdig, og næste single planlagt, men lige pludselig opstod sangen en eftermiddag, hvor jeg lavede musik med en speciel ung herre. Vi talte ikke om, hvad det skulle handle om eller hvordan det skulle lyde, det kom bare af sig selv. Den var så godt som færdigproduceret efter den dag.

Associationer til New York
Jeg kan huske at allerede da vi havde lavet de to første lyde, som er en arpeggiator i omkvædet og bassen i omkvædet, så sagde Mads Jeppesen (filminstruktør), som på det tidspunkt altid hang ud med sit kamera, når jeg lavede musik, at det mindede ham om New York. Det gav en vildt god fornemmelse for, hvor nummeret skulle hen.

Akustisk på Århus Teater
Jeg har lavet mange akustiske udgaver af mine sange, men jeg havde faktisk slet ikke tænkt over, at jeg kunne gøre det med “Lamppost Light”. Jeg mener, at det var min manager Christian, som fik idéen, fordi vi tidligere havde fået lovning fra Århus Teater på, at vi kunne låne deres lokaler billigt, hvis vi ville. Det tog faktisk rigtig lang tid for mig at finde ind til den akustiske version, fordi album-udgaven var kommet så naturligt. Jeg skulle virkelig genopfinde sangen og mit forhold til den. Da jeg tog ned til Århus Teater efter at have øvet den nye version op, var jeg faktisk pissenervøs for, om det overhovedet fungerede. Det tror jeg godt man kan se i slutningen af videoen efter at jeg har spillet sangen, hvor jeg kigger lidt nervøst rundt på alle de mennesker som sad der, som man ikke ser på indspilningen. Heldigvis har det så vist sig, at det var det helt rigtige at gøre med sangen, og den er jo kommet langt omkring nu via MAP (Music Alliance Pact).

Jeg fik lov til at spille den akustiske version RIGTIG mange gange, da vi lavede Århus Teater-videoen, så jeg tror den får en lille pause nu. Mit band har lært den nye version, og de spiller det simpelthen så fedt, at jeg virkelig nyder at spille den version for tiden.

Jeg har ikke en ynglings-udgave af nummeret, men det er der godt nok mange andre der har. Mange har sagt, at de synes jeg skulle sætte den akustiske på pladen, og det er jeg ved at blive lidt træt af at høre. Jeg er en elektronisk musiker, og Lamppost Light er en sang om storbyer om natten. Den har brug for stortromme, synth, guitar og mærkelige lyde for at fortælle sin historie til fulde. Til gengæld kan den akustiske noget helt andet, som passer bedre til at være ude af kontekst og have sit eget liv.

Se Beta Session-udgaven af “Lamppost Light” fra Århus Teater

Lysten til at arbejde
Det er rigtig rigtig lang tid siden at jeg har haft en arbejdsblokade, men jeg laver også mest musik for at have det sjovt. Det kan godt være svært, hvis man hele tiden synes, at man skal lave noget der GENIALT, men jeg er meget nysgerrig og legende når jeg producerer, og hvis jeg ikke har lyst, så gør jeg det bare ikke. Jeg tror, det er lige så snart at man laver musik uden at have lyst til det, at man begynder at fucke det op for sig selv. For så får man en dårlig oplevelse og derfor også mindre lyst til at prøve igen. Det er vel lidt ligesom sex, og så mange andre lyst-ting…

Det skifter meget, hvor hurtigt jeg arbejder. Da jeg var i studiet med Jonas Tranberg (producer på størstedelen af pladen, red.) arbejdede vi i perioder 9-17, hvilket egentlig var meget sjovt. Men det var også i Feedback-studiet, hvor der var fyldt med alt muligt inspirerende grej, og Jonas er meget inspirerende at arbejde med.

Jeg kan godt finde på at gå direkte fra sengen om morgenen hen til computeren for at arbejde med en idé. Eller stå op midt om natten. Det kan være meget tilfældigt, hvornår man lige får lyst til at arbejde, og hvor hurtigt det går. Det kan også være meget sjovt, når et nummer er ligesom en gåde, som man skal løse, og man er nødt til at sidde og nørkle og nørkle og nørkle og så BANG lige pludselig går det hele op.

At spille live
Jeg elsker at spille live. Det er vildt vanedannende. Jeg bliver tit meget emotionel, og nogen gange føler jeg virkelig, at jeg kommer ind i en speciel verden sammen med publikum. Jeg går meget op i, at folk skal føle sig inkluderet, og mit band og jeg er også nødt til at være helt trygge ved hinanden for virkelig at kunne give os hen og give slip i musikken. Jeg kan ikke fordrage, når musikere ikke går op i deres måde at optræde på, eller når det virker falsk. Man er nødt til at være 30 % mere sig selv på scenen. Når det rent faktisk lykkedes at være det, føles det helt sindssygt.

Vi har brugt meget tid på at arrangere numrene anderledes til live-versioner. Også for at mit band kunne føle at de fik noget at rive i og ikke bare helt kedeligt skulle spille det, jeg allerede havde skrevet. Det har været vildt spændende at arbejde med dem, fordi jeg jo er vant til at sidde og skrive ting i Midi, eller i en wave-editor. Der kommer bare noget andet ud af det, når en trommeslager tænker beats, end når man sidder og placerer hvert enkelt slag på en tidslinje.

P6 Beat, udgivelse og videoer
Lige for tiden er Lamppost Light et af de allermest spillede numre på p6. Det er egentlig meget grineren og samtidig meget syret at tænke på. Min manager og jeg fået lidt blod på tanden efter at vi har produceret den akustiske video med Lamppost Light, men hvad det bliver til, det vil jeg lade være hemmeligt lidt endnu.

At udgive mit debut-album er en kæmpe ting inde i mit hoved, og det er svært for mig at tænke på, hvad der sker bagefter. Vi skal på en længere turné til efteråret, og jeg kan nok ikke rigtig lade være med at lave ny musik. Jeg er lige nu i gang med et sideprojekt, som jeg synes er rigtig spændende, men jeg ved ikke helt hvordan og hvorledes det skal ud.

Vil du vide mere?
Tjek Lydmor på Facebook
Følg Lydmor på Twitter
Køb “Lamppost Light” på iTunes

Foto: PR-foto

Vil du vide mere om ?
Tak for din feedback! Del det på Twitter...
Hvilket ord beskriver indlægget bedst?
  • Inspirerende
  • Nørdet
  • Underholdende
  • Informerende

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *